Sökmotoroptimering

När man är intresserad av att söka upp information om något på internet, eller om man vill köpa något över internet som man söker på, så väljer man ofta den länk som helt enkelt uppfyller ens behov och som visas överst när man söker. Detta innebär att de hemsidor som erbjuder samma tjänster eller produkter men visas längre ner i sökmotorn inte kommer att besökas i närheten lika ofta som de som visas överst. Sökmotoroptimering kallas det när man gör att en hemsida visas högre upp bland resultaten i sökmotorerna vilket har blivit allt vanligare för företag att använda sig av.

Det finns många IT-företag som riktar in sig på just detta område. Det är dels viktigt att man har många ord på sin hemsida som vanligtvis söks på i sökmotorer. Men det är också viktigt att det är många hemsidor som länkar till just din hemsida. Man kan bland annat samarbeta med andra hemsidor där man kan länka till varandra för att på så sätt synas bättre på internet, men det kan också vara bra att se till att man har innehåll som är intressant och som kanske nämns på populära bloggar och på sociala medier. Ju mer det pratas om din hemsida på nätet desto mer kommer den att synas i sökmotorerna.

Några av mina kunder: (Kontakta gärna för Referens)

The Gamer

Det fungerar också att direkt betala för en annons hos Google som gör att man hamnar högt upp. Men det är ofta väldigt dyrt och om det är en populär sökning så är det bara de allra största bolagen som har råd med detta. Dessutom ser länken lite annorlunda ut eftersom den syns i form av en annons istället för en vanlig webbplats. Ska man starta en ny sida är det alltså av största vikt att först och främst ägna sig åt sökmotoroptimering för att få trafik till hemsidan.

Add Comment